Frågor och svar!

HIttade (eller vad man nu ska kalla det) det här testet på Bokhoras blogg (vilket för övrigt är en av mina favoit bloggar just nu), och tänkte svara på frågorna. Se deras svar och Mats Strandbergs svar här och här.
 
1. Vilken bok läste du senast?
How to be a woman av Caitlin Moran. Bra bok, mer om vad jag tycker i separat inlägg.
 
2. Vilken bok ska du börja på härnäst?
Pojken som svävade av John Boyne. Underbart charmig hitills, älskar lite Roald Dahl-ich böcker. Har så fina bardoms minnen av de.
 
3. Är det övervägande manliga eller kvinnliga författare i din bokhylla?
Kvinnor: 25 Män: 22. Bör läggas mäke till att flera av de är dubbel författare och att jag är osäker på en japansk manga författare. Men det står ändå rätt tydligt vem som leder...
 
4. När du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar, eller tänker “nu har jag kommit en fjärdedel”, “en tredjedel”, “hurra! hälften!” osv?
Om den är dålig och jag måste läsa den, te.x till skolarbete, så ja det kan hända. Annars kan jag upptäka det när jag läs en bit: "Oj, bara hälften kvar! Hur kommer de lösa detta?". Har slutat med det nu, när jag slutat med bokmärken, men ni fattar nog vad jag menar.
 
5. Hur väljer du vilka böcker du vill läsa? Ex omslag, tips från vänner, recensioner, topplistor, bloggar osv?
Recensioner, både via tv,bloggar och i tidningar. Det är väl det vanligaste. Även när jag surfar runt på online bokaffärer får jag tips. Sedan är det ju alla böcker som är uppställda på/i bokhyllorna på bibliotek intressanta.
 
6. När blir en bok för lång?
Kan en bok bli för lång? Jag tycker inte det. För tung kan den bli, men inte för lång. Kanske bibeln är något för lång(?).
 
7. Läser du lika gärna på engelska (om det är originalspråket) som på svenska?
Jupp.
 
8. Vilken bok kände du senast att du var tvungen att försöka övertala ALLA dina vänner att läsa?
Måste nog också bli "How to be a woman". En bok som rekomenderas till både kvinnor och män.
 

9. Kan du lämna en bok som du tycker är tråkig? Isåfall, när ger du upp?
Ja. Det är så ekelt när man sitter och stör sig på en karaktär eller två. Eller språket. Det är olika när jag brukar ge upp, ibland innan första kapitlet är slut eller i hälften av boken. Nu när vi ändå är inne på ämnet så har jag en gång tvingas sluta läsa en bok, för att jag blev så förbannad på läraren. Gud, karaktärer!
 
10. Vilken genre är överrepresenterad i din bokhylla, och vilken finns inte alls?
Häst-böcker, utan tvekan. Dock har jag lagt undan de flesta nu så. Men hästar. Då är det allt från riktiga "War horse" berättelser till "April, april Sigge!". Lagom stolt.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0